Τα τρίποντα δεν φέρνουν πια (μόνο) την ευτυχία


Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει το 85,4% των αγώνων στους οποίους έβαλε 10 ή περισσότερα τρίποντα σε έναν αγώνα της EuroLeague. Η ήττα από την Εφές αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα.

Πριν από αρκετά χρόνια τα πολλά τρίποντα μεταφράζονταν αυτομάτως σε νίκες για μία ομάδα -και δη τον Ολυμπιακό- στην EuroLeague. Αυτό δεν συμβαίνει πια, μιας και το τρίποντο εξελίχθηκε στην πορεία σε βασικό στοιχείο στο αγωνιστικό πλάνο σχεδόν όλων των ομάδων. Τα πολλά τρίποντα, πάντως, εξακολουθούν να οδηγούν συνήθως και σε νίκες. Γι αυτό και η χθεσινή ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές συνιστά είδηση. Στη σύγχρονη εποχή της EuroLeague (από τη σεζόν 2000-01 και έπειτα) ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει συνολικά 62 φορές διψήφιο αριθμό τριπόντων σε έναν αγώνα και έχει χάσει μόνο σε εννέα περιπτώσεις, μετρώντας συνολικά 53 νίκες σε αυτά τα παιχνίδια. Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αήττητοι από τη σεζόν 2004-05 έως τον Απρίλιο του 2013 σε αγώνες στους οποίους σημείωσαν 10 ή περισσότερα τερίποντα σε έναν αγώνα, έχοντας 23 συνεχόμενες νίκες στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!
Το σερί των Πειραιωτών διακόπηκε από την Εφές στα Playoffs του 2013 και έκτοτε μετρούν 25 νίκες και 5 ήττες στα ματς που ξεπέρασαν τα 10 τρίποντα. Από τουρκική ομάδα σημειώθηκε και η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού σε ανάλογες περιπτώσεις πριν από τη χθεσινή. Συγκεκριμένα από τη Γαλατάσαραϊ στις 11 Νοεμβρίου, όταν οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ηττηθεί με 99-97 με 89-87 στο Αμπντί…


ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ