Η διαχρονική γοητεία της Σαντορίνης santoriniΑν έπρεπε να διαλέξουμε ένα νησί ως το πιο αντιπροσωπευτικό της Ελλάδας και σημείο αναφοράς για κάθε τουρίστα που έχει επισκεφθεί ή θέλει να επισκεφθεί τη χώρα μας, σίγουρα θα επιλέγαμε τη Σαντορίνη. Και παρ’ ότι η Μύκονος αποτελεί τρόπον τινά… κράτος εν κράτει όσον αφορά τη διασκέδαση και την έντονη νυχτερινή ζωή, η αλήθεια είναι πως αυτό συμβαίνει μόνο τα τελευταία χρόνια, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η Ύδρα ήταν εκείνη που κρατούσε τα σκήπτρα του πιο κοσμοπολίτικου νησιού.
Ειδικά το τμήμα του νησιού που βρίσκεται στην πλευρά του ηφαιστείου συγκεντρώνει τουρίστες από κάθε γωνιά του κόσμου. Και παρά το γεγονός ότι η Σαντορίνη δεν φημίζεται για τις παραλίες της, η πρωτόγονη, βραχώδης όψη της είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που την κάνει ανεπανάληπτη και τόσο ελκυστική στους επισκέπτες της, και αυτήν ακριβώς τη σκληρή όψη έρχονται να αντισταθμίσουν τα φροντισμένα και πολυτελή ξενοδοχεία της.
Στα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού, αλλά και στην Οία, στο Ημεροβίγλι και στα άλλα γραφικά χωριά της Σαντορίνης, τα ξενοδοχεία υπόσχονται άνετη διαμονή και έχουν όλα τα κομφόρ. Πολλά από αυτά μάλιστα κοσμούν τις λίστες με τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Μεσογείου ή και του κόσμου. Και παρ’ ότι τα πιο πολυτελή από αυτά απευθύνονται σε πιο χοντρά βαλάντια, η πληρότητά τους την περίοδο αιχμής φτάνει στο 100%. Σχεδόν όλα έχουν πισίνα, ενώ όλα τα υπόλοιπα κομφόρ θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ για κάθε δωμάτιο.
Όταν μιλάμε για τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης, ουσιαστικά κάνουμε λόγο για μικρές πολιτείες επάνω στο νησί, στις οποίες μπορεί να βρει κανείς τα πάντα. Το πρωί, όταν η θέα προς το ηφαίστειο είναι απρόσκοπτη και πεντακάθαρη, το να πάρει κανείς πρωινό ή τον καφέ του στους εξωτερικούς χώρους ενός ξενοδοχείου είναι μια από τις ωραίες εμπειρίες που προσφέρει το νησί, ενώ η θέαση του ηλιοβασιλέματος συνοδεία ποτού ή δείπνου είναι κάτι που απλά… δεν ξεχνιέται.
Επειδή όμως υπάρχουν και εκείνοι που λόγω ηλικίας ή ιδιοσυγκρασίας δεν θέλουν να περιοριστούν στους χώρους του ξενοδοχείου, τα πολυτελή καταλύματα υπόσχονται έναν ήρεμο και γαλήνιο ύπνο ύστερα από μια κοπιαστική μέρα εξερεύνησης του νησιού.
Και είναι τόσα πολλά αυτά που μπορεί να δει κανείς στη Σαντορίνη… Εκτός από τις παραλίες της, μπορεί κανείς να επισκεφτεί τους αρχαιολογικούς της χώρους, ειδικά την Αρχαία Θήρα και το Ακρωτήρι, τις ορθόδοξες αλλά και καθολικές εκκλησίες της, το υπόσκαφο Μουσείο Οίνου, το ονομαστό παλαιοβιβλιοπωλείο «Ατλαντίδα», ενώ μπορεί να δει και ταινίες πρώτης προβολής στον θερινό κινηματογράφο που βρίσκεται στο Καμάρι και είναι ένας από τους πιο γραφικούς και ρομαντικούς στην Ευρώπη.
Επειδή όμως οι διακοπές είναι και… καλό φαγητό, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η Σαντορίνη φημίζεται για τα καλά της εστιατόρια και τα τοπικά προϊόντα της, όπως τα ντοματίνια, η φάβα και τα εξαιρετικά εύγευστα κρασιά της. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας αρκετά μπουκάλια και να τα μοιραστείτε με τους φίλους, έτσι για να τους βάλετε στο κλίμα και να τους δελεάσετε ώστε να βάλουν χωρίς δεύτερη σκέψη τη Σαντορίνη στα άμεσα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Και το επόμενο καλοκαίρι σίγουρα θα σας ευγνωμονούν γι’ αυτό!

Πηγή πληροφοριών: http://pegasussuites.com