Παροπλισμένο αεροσκάφος F-104 από το Αγρίνιο μεταφέρθηκε στην Ισπανίαf-104 agrinio ispania (1)Θέμα από το Αγρίνιο πρόβαλλε η ιστοσελίδα της «Διεθνούς Κοινωνίας F-104». Πρόκειται για ιστοσελίδα με αντικείμενο αποκλειστικά αυτού του τύπου τα εμβληματικά στρατιωτικά αεροσκάφη.
Το θέμα καταγράφει το γεγονός της μεταφοράς από την αεροπορική βάση του Αγρινίου ενός παροπλισμένου F-104 στην Ισπανία όπου μάλιστα, όπως αναφέρεται, θα επισκευαστεί πλήρως.
Αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα: «Επιτέλους η ομάδα από το Τορρεχόν ξεκίνησε τη μεταφορά του παλιού F-104G 63-13643/FG-643 (c/n 6092) από την Ελλάδα στην Ισπανία. Οι φωτογραφίες (βρέθηκαν στο instagram) δείχνουν το αεροσκάφος να ετοιμάζεται και να φορτώνεται σε φορτηγό για μεταφορά από την αεροπορική βάση του Αγρινίου. Στην Ισπανία θα επισκευαστεί πλήρως και πιθανότατα να λάβει ξανά τον παλιό σειριακό C8-12 / 104-22».
Μια πληροφορία αφενός ενδιαφέρουσα , που αφετέρου έρχεται να υπενθυμίσει την παρακμή της κάποτε μάχιμης μονάδας του Αγρινίου που μετά τις συνεχείς υποβαθμίσεις από Σμηναρχία κατέληξε σε …φυλάκιο και σε «νεκροταφείο» στρατιωτικών αεροπλάνων.

Διαβάστε ΑΦΙΕΡΩΜΑ για τα ξεχασμένα αεροσκάφη του Αγρινίου

f-104 agrinio ispania (2) f-104 agrinio ispania (4) f-104 agrinio ispania (3)