Έγινε η ομάδα “της Λεωφόρου”

[ad_1]

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την ομάδα με τη μικρότερη εκτός έδρας βαθμολογική συγκομιδή και τα συμπλέγματα που αρχίζουν να δημιουργούνται για τον Παναθηναϊκό μακριά από τη Λεωφόρο.

Περάσαμε τα μέσα του α΄γύρου και ο Παναθηναϊκός έχει τη μικρότερη εκτός έδρας βαθμολογική συγκομιδή στη Σούπερ Λίγκα! Δύο βαθμούς, όσους και ο Απόλλων! Δυο ισοπαλίες, με Πλατανιά και Λαμία. Και έχει μπροστά του Περιστέρι, Τούμπα, Ξάνθη, μετά το εντός έδρας ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ, τη μεθεπόμενη Κυριακή. Δικαιότερο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία σήμερα στην Τρίπολη εναντίον του Αστέρα, ο οποίος τα κατάφερε και με τους Πράσινους μετά την ισοπαλία στο Φάληρο και τη νίκη επί της ΑΕΚ (ηττήθηκε μόνο από τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας). Δυο ευκαιρίες και ένα γκολ στο 86′ οι γηπεδούχοι, τρεις ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός. Μηδέν γκολ, όπως και στο Αγρίνιο και στην Κέρκυρα.
Παρά τη θερμότατη υποστήριξη 2.000 φίλων του στην εξέδρα. Σε όλες τις έδρες είχε εφέτος μαζί του τους οπαδούς του ο Παναθηναϊκός. Πουθενά, όμως, δεν νίκησε. Και ο λόγος δεν είναι βασικά… ψυχολογικός, όπως λένε πολλοί σαν “ποίημα”, μεταξύ των οποίων σήμερα και ο αρχηγός της ομάδας. Ναι, παίζει και η αυτοπεποίθηση της Λεωφόρου ρόλο. Παίζει και η αύρα της (εξ)έδρας. Και η πίστη στην εντός έδρας νίκη. Όταν μάθεις να νικάς (εντός), συνεχίζεις να νικάς. Όταν μάθεις στο “1Χ” (εκτός), συνεχίζεις έτσι. Έξις, δευτέρα φύσις και οτιδήποτε διαφορετικό θα συνιστά εξαίρεση…


ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ[ad_2]