Το κυβερνητικό σχέδιο για τις 120, η δυσκολία και η στάση του Μαξίμου

[ad_1]

Ποιες παραμέτρους εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της ένταξης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού, ποια είναι τα μεγάλα εμπόδια και η δυσκολία του εν λόγω εγχειρήματος και γιατί η όποια κίνηση χρειάζεται χειρισμό χειρουργικής ακρίβειας.

  Η ένταξη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις διατάξεις του εξωδικαστικού συμβιβασμού και κατά συνέπεια στη ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αποτελεί μία εύκολη υπόθεση ούτε είναι κάτι που μπορεί να “τρέξει” άμεσα. Και οι λόγοι είναι απολύτως συγκρεκριμένοι.
Οντως, όπως ανέφερει και το σχετικό σαββατιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας “Live Sport”, η συγκεκριμένη λύση βρίσκεται στο μυαλό των κυβερνώντων και προσωπικά του Γιώργου Βασιλειάδη εδώ και αρκετό καιρό. Για την πιθανότητα της σχετικής διεξόδου μάλιστα έχει ενημερωθεί και ο Αλέξης Τσίπρας.
Ομως, οι σκόπελοι παραμονεύουν και δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν. Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου. Προσώρας καμία ΠΑΕ δεν έχει ενταχθεί στη συγκεκριμένη ρύθμιση, άλλωστε μιλάμε για εταιρίες “ειδικής νομικής σύστασης”.
Ακόμα όμως και αν τα νομικά εμπόδια ξεπεραστούν, υπάρχουν και άλλα. Το πρώτο και κύριο ακούει στο όνομα τρόικα: Ως γνωστόν, η Ελλάδα εξακολουθεί να πορεύεται οικονομικά μέσα στους κόλπους του τρίτου μνημονίου. Για να ενταχθεί λοιπόν στη ρύθμιση ο Παναθηναϊκός (και όποια άλλη ΠΑΕ πιθανώς θα ήθελε) θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η έγκριση των δανειστών με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δυσκολία του εγχειρήματος.
Υπάρχει πάντα και ο παράγοντας UEFA. Oυδείς μπορεί να γνωρίζει αυτήν την ώρα αν…


ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ[ad_2]